Rainforest Alliance släpper 2019 års rapport

Rainforest Alliances årliga rapporter – Annual Report och Impacts Report – finns nu tillgängliga för nedladdning online.

Medan vår Annual Report 2019 beskriver Rainforest Alliances arbete under året som gått – och hur vår organisation har utvecklats mot uppsatta mål – sammanfattar Impacts Report den oberoende forskning som undersökt hur Rainforest Alliances och UTZs certifiering påverkat odlare och ekosystem.

2019 blev ett händelserikt år för Rainforest Alliance. Bränderna i Amazonas upptog stor del av vårt fokus. Samtidigt som de var (och är) förödande utifrån så många perspektiv, lyftes samtidigt problematiken med avskogning på en global nivå och engagerade människor världen över. Rainforest Alliances insamlingar genererade 1,2 miljoner US-dollar för att stötta grupper i frontlinjen som bekämpade bränderna.

Extra stolta är vi över publiceringen av Accountability Framework Initiative där vi, tillsammans med sju andra NGOs, sammanfattat riktlinjer för att driva en mer hållbar värdekedja inom jord- och skogsbruk.

Avslutningsvis firade vi att Guatemalas regering beviljade en 25-årig förlängning av skogsbrukskoncessionen Carmelita i Maya Biosphere Reserve. Rainforest Alliance har arbetat i Maya Biosphere sedan 1990-talet. Området har idag i princip noll avskogning, vilket kan jämföras med närliggande nationalparker där avskogningstaken är upp emot 20 gånger högre.

Här kan du ladda ner Annual Report 2019.

Här kan du ladda ner Impacts Report 2019.

Du kan även få tillgång till certifieringsdata för att få statistik från våra program nedbrutit per gröda.

 Statistik för bananer publiceras i juni 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.