Så förbättrar Rainforest Alliances certifiering odlingar

Över två miljoner bönder i mer än fyrtio länder arbetar utifrån Rainforest Alliances certifiering. Certifieringen hjälper att öka produktivitet och kvalitet på skördar. Dessutom får bönder stöd i att klimatanpassa sina odlingar.

Här sammanfattar vi de fyra huvudområdena som vår standard täcker in.

  1. Planeringsverktyg

Vi erbjuder Rainforest Alliance-certifierade odlingar att ta del av våra planeringsverktyg som hjälper till med allt ifrån att bedöma vatten och energianvändning, till att anställa säsongsarbetare.

  1. Biologisk mångfald

Ett av de viktigaste målen med vår certifiering är att förbättra miljön. Rainforest Alliance-certifierade odlingar ska skydda naturliga ekosystem och inte bidra till avskogning. De ska behålla djurlivskorridorer, skydda vattendrag och utrotningshotade djur. Odlingarna ska exempelvis ha jaktförbud och hindra att invasiva arter sprider sig.

  1. Skydd av naturliga resurser

Frisk jord och rent vatten är viktiga parametrar för välmående odlingar. Certifierade odlingar ska förhindra erosion, inte förorena vatten, sopsortera, förbättra jordkvaliteten och minska användningen av kemiska bekämpningsmedel. Dessa insatser är exempel på hur en odling kan öka sin resiliens mot klimatförändringar.

  1. Blomstrande odlarsamhällen

Rainforest Alliance-certifierade odlingar ska vara schyssta grannar och arbetsgivare. Det betyder att arbetsgivaren minst betalar en minimilön, inte anställer personer under femton år och ger sin medarbetare tillgång till rent dricksvatten, sjukvård och utbildning. Det innebär också att ägaren till odlingen ska respektera samhället som de verkar i, vilket exempelvis kan handla om att respektera urfolksrättigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.