Över en miljon US-dollar för att bekämpa bränderna i Brasilien

Rainforest Alliance har sedan augusti i år samlat in över 1,2 miljoner US-dollar för att stötta grupper som arbetar för att bekämpa bränderna i Amazonas.

I mitten av augusti började Rainforest Alliance få ökade donationer från människor från hela världen som ville stödja lokala grupper i Brasilien som bekämpade bränderna. Det stora allmänintresse fick oss att besluta att alla medel som doneras via Instagram i augusti och september skulle riktas direkt till de grupper som arbetar med brandbekämpning vid frontlinjen i Amazonas. Hittills har hela USD 1,2 miljoner samlats in och USD 500 000 har redan distribuerats via Clima e Sociedade – en brasiliansk organisation som transparent administrerar donationer.

De brasilianska bränderna, som främst orsakats av olaglig avverkning och utvidgning av jordbruk, har riktat strålkastarljuset mot den viktiga roll skogar spelar för att balansera vårt klimat. Enligt studier närmar vi oss nu en 20-25 procentig skogsförlust i området, vilket forskare har kallat för ”tipping point” för när skogen inte längre har kapacitet att absorbera den mängd koldioxid som krävs för att inte hamna i klimatnödläge.

Här delar vi i en global Rainforest Alliance-artikel mer om orsakerna till bränderna i Amazonas, men också vad som behöver göras för att skydda skogen framgent.

 

Foto: Victor Moriyama / Greenpeace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.