Klimatsmart jordbruk i Chiapas, Mexiko

I Chiapas, Mexiko, arbetar urfolkssamhällen för att uppnå Rainforest Alliance-certifiering.

Urfolk och skogssamhällen har rättighet att bruka nästan 75 % av Mexikos skogar, men mer än hälften av de 12 miljoner människor som bor i och omkring dem lider av extrem fattigdom. Begränsad tillgång till finansiering, affärsutveckling och marknadsföring är exempel på faktorer som stoppar dem från att skapa blomstrande odlarsamhällen.

I Mexikanska Chiapas samarbetar Rainforest Alliance med lokala samhällen för att återställa 1000 ha mark genom att plantera 800 000 träd. I Tacaná (mest känt för sin vulkan) stöttar vi kaffebönder genom att förbättra odlingarnas motståndskraft mot klimatförändringar och utbildar dem klimatsmarta jordbruksmetoder. Odlingarna här arbetar mot att uppnå Rainforest Alliance-certifiering och har blivit en naturlig buffertzon mot UNESCOs Volcán Tacaná Biosphere Reserve som gränsar till Guatemala.

Vi har varit verksamma i området i nästan tre decennier och samarbetar med organisationer som Olam International och USAID för att främja ekonomisk stabilitet och hållbara landsbygdssamhällen.

Fotografen Graciela Zavala besökte nyligen Chiapas och fångade vardagen på odlingen La Ramona, som får stöd genom projektet The Alliance for Sustainable Landscapes and Markets.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.