Hur kan kaffeindustrin adressera arbetstagares rättigheter?

Hur kan kaffeindustrin stärka arbetstagares rättigheter i producerande länder? Miguel Zamora, Director Markets Transformation på Rainforest Alliance, sammanfattar hur branschen tacklar frågan under en konferens anordnad av National Coffee Association (NCA) i Atlanta, USA, förra månaden.

Medan arbetstagare står för den största kostnaden i kaffeodling, är branschen helt beroende av miljontals arbetare för att varje år plocka kaffebär under skördesäsong. Men låga löner, begränsade juridiska rättigheter och avsaknad av försäkring och pension gör situationen för många kaffearbetare ohållbar.

National Coffee Association (NCA) samlade förra månaden de stora kaffeföretagen och en rad NGO:s för att diskutera hur kaffearbetstagares villkor kan stärkas. Miguel Zamora, Director of Market Transformation på Rainforest Alliance, var på plats och understryker vikten av system som hjälper företag att identifiera riskområden och skapa processer för att övervaka och förhindra missbruk av arbetares rättigheter. Zamora lyfter i sin sammanfattande artikel från dagen också forskning som visar att konsumenter ställer allt högre krav på att kaffeföretag ska ta hänsyn till mänskliga rättigheter genom hela värdekedjan.

För att få den fullständiga sammanfattningen av Miguel Zamora skriven på engelska, klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.