Postkodstiftelsens årsberättelse om arbetet med att stödja kenyanska tebönder

Postkodstiftelsen har publicerat sin årsberättelse och berättar bland annat om hur de stödjer tebönder i Kenya genom att finansiera ett Rainforest Alliance-projekt som ska utveckla ett verktyg som digitaliserar kontrollsystem. Tekniken underlättar insamling och analys av data från odlingar och kommer att integreras i en befintlig app som redan idag används för att utbilda bönder i hållbara odlingsmetoder.

Det nya verktyget ersätter det tidigare pappersbaserade systemet och gör det möjligt att lättare sammanställa hur väl odlingarna lever upp till kriterierna i Rainforest Alliance-certifieringen. För den enskilda bonden finns det en rad fördelar; appen drar ner kostnader, effektiviserar arbetet och med hjälp av datan kan bonden få tillgång till viktig information i arbetet för att klimatanpassa och hållbart öka skördar.

Här kan du se en film som berättar mer om projektet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.