3 förändringar efter sammanslagningen mellan Rainforest Alliance och UTZ

Förra året slogs Rainforest Alliance och UTZ samman till en organisation som fortsatt bär namnet Rainforest Alliance. Här berättar vi mer om hur sammanslagningen påverkar vårt strategiska arbete, grafiska profil och utvecklingen av ett nytt certifieringsprogram.

1 – En ny strategi

Genom att slå ihop UTZ och Rainforest Alliance får vi muskler att nå fler och göra större skillnad. Utgångspunkten om att skapa ett system som driver utveckling på social, ekonomisk och miljömässig nivå genom hela värdekedjan kvarstår. Den nya strategin inkluderar också tre områden vi kallar Landscapes & Livelihoods, Tailored Supply Chain Services och Advocacy. I den här filmen berättar Britta Wyss Bisang från Rainforest Alliance mer om vad den nya strategin innebär.

2 – Nytt certifieringsprogram

I början av 2020 kommer vi att introducera ett nytt certifieringsprogram som har plockat de bästa och starkaste delarna ur UTZ respektive Rainforest Alliances regelverk. Det första remissrundan genomfördes i början av 2019. En andra remissrunda genomförs under sommarmånaderna. Vi räknar med att utrullningen tar cirka ett år efter att den nya certifieringsprogrammet har publicerats, vilket innebär att odlare kan börja revisioner mot den nya standarden fr o m början av 2021.

3 – Uppdaterad grafisk profil

Vi har tagit fram en ny grafisk profil och logotyp som används i samtliga kommunikationskanaler. Det är dock viktigt att veta att logotypen inte ersätter sigillet, d.v.s. märkningen på Rainforest Alliance-certifierade produkter.

Klicka här för att läsa mer detaljer om vår grafiska profil och nya standard.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.