Efter Rainforest Alliances ungdomsprogram blev mexikanska Carmelina först i familjen att läsa på universitet

Carmelina Martínez Hernández var bara 16 år när hon sökte till Rainforest Alliances ungdomsprogram i Mexiko. Trots att hon vuxit upp bara några kilometer från de magnifika skogsområdena vid Reserva de la Biosfera Calakmul, visste hon knappt något om dem. Efter hundratals utbildningstimmar och utflykter, har Carmelina nu blivit en sann förespråkare för bevarande av samhällets skogsområden. Nyligen mottog hon ett stipendium till prestigefyllda EARTH University i Costa Rica och blir därmed den första i hennes familj att studera vidare.

Carmelina med sitt nya pass, timmarna innan hon ska lämna hemlandet Mexiko för universitetsstudier i Costa Rica.

Rainforest Alliances ungdomsprogram har utformats för att uppmuntra och utbilda unga att lära sig mer om den betydelse skogarna fyller. Programmet består av en rad workshops, föreläsningar med experter och utflykter som bl.a. belyser hållbart skogsbruk, ny teknik och hjälper dem att bygga sociala nätverk.

”Även om jag bott nära skogen hela mitt liv, betydde den ingenting för mig. Men genom Rainforest Alliances utbildningsprogram lärde jag mig att jag behöver se skogen som något unikt – ett privilegium – och att vi är beroende av den för att överleva”, säger Carmelina.

Totalt ansökte 1200 personer till det fyraåriga utbildningsprogrammet på EARTH University. Carmelina blev en av de 101 antagna och har nu påbörjat studierna som resulterar i en examen i jordbruksvetenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.