3 sätt som Rainforest Alliance arbetar för att digitalisera jordbruket

Tillsammans med bl.a. Grameen Foundation och Mars har Rainforest Alliance lanserat SAT4Farming Program – ett initiativ för att nå ut till tusentals småskaliga kakaoodlare med information om hållbart jordbruk. Målet är att öka produktiviteten på odlingarna genom digital teknologi och satellitbilder som hjälper till att skapa utvecklingsplaner för odlarna i Ghana över en sjuårsperiod.

Ett annat exempel är ett samarbete mellan Rainforest Alliance och Nestlé. Projektet hjälper kaffeodlare i tio länder att utvärdera produktionsrisker utifrån mobildata. Tidigare har datan samlats in manuellt. Nyligen har samarbetet utvecklats och inom ramen för projektet ingår även att visualisera datan som ett verktyg för beslutsfattande.

Det sista exemplet är vår Farmer Training App som lanserades förra året. Appen, som innehåller utbildningsmaterial, filmer och träningsmoduler, sprider kunskap om klimatsmarta odlingsmetoder även till odlare utan internetanslutning. UNESCO valde tidigare i år att lyfta appen i en av sina studier som exempel på hur digitala lösningar kan kompetensutveckla odlare med låg läskunnighet och på så vis skapa mer hållbara försörjningsmöjligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.