Investeringar för att minska den höga avskogningstakten i Peru

Rainforest Alliance har tillsammans med den internationella banken Citi tagit fram en rapport om hur investeringar och förenklad tillgång till krediter för småskaliga odlare i Peru kan bidra till att hindra avskogning i landet. I Peru står jordbruket (inkl. kakao, kaffe, palmolja och boskap) för 90 % av skövlingen av Amazonas regnskog.

Den peruanska regeringen arbetar tillsammans med den privata sektorn och civilsamhället för att sätta en gemensam plan för att stoppa avskogningen. Det krävs bland annat en ökad kunskap om hållbara jordbruksmetoder bland småskaliga odlare och urbefolkning. Avskogningen är nämligen fragmenterad. Den förekommer främst på marker mindre än 5 hektar och som oftast förvaltas av små och medelstora peruanska odlare. För den enskilda odlaren kan skiftet till en mer hållbar markanvändning innebära en stor investering, varför en förenklad tillgång till krediter kan bli en långsiktig investering för att skydda och bevara skog i ett mycket utsatt område.

Rapporten ”Investing in Deforestation Free Production in Peruvian Amazon” syftar till att:

  • Definiera Perus utmaningar kopplade till avskogning
  • Visa hur investeringar i små och lokala samhällen kan driva förändringar
  • Presentera finansieringslösningar för att stödja småskaliga producenter och samhällen med urbefolkning.

Läs rapporten här. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.