Rainforest Alliance och World Cocoa Foundation lanserar utbildningsmaterial för klimatsmart jordbruk i Ghana

Rainforest Alliance och World Cocoa Foundation skräddarsyr utbildningspaket för att hjälpa kakaoodlare i Ghana klimatanpassa sina odlingar.

Rainforest Alliance – som länge varit ledande i utvecklingen av klimatsmarta jordbrukslösningar – lanserar tillsammans med World Cocoa Foundation (WCF) ett projekt som förser kakaobönder med skräddarsytt, forskningsbaserat utbildningsmaterial för att hantera klimatrisker på kakaoodlingar. Materialet har redan börjat användas i bl.a. Juabeso-Biaregionen där Rainforest Alliance har haft flera framgångsrika projekt.

I Ghana är 800 00 familjer beroende av kakao för sin försörjning. Dessa odlingar är mycket sårbara för klimatförändringar, vilket förvärrats av landets höga avskogningstakt. Men forskning visar att Ghanas kakaoproduktion kan bevaras i minst 30 år till, om bönder får hjälp att ställa om sina odlingar och tillämpa klimatsmarta odlingsmetoder. För kakaobonden innebär det en kostnad att klimatanpassa sin odling och eftersom varje odling är unik behövs också material som väger in den enskilda odlingens förutsättningar.

–       Alla bönder står inte inför samma utmaningar. Därför måsta de klimatsmarta metoderna anpassas. En odlare som tacklar torka kan inte klimatanpassa odlingen på samma sätt som en bonde vars odling har översvämmats, säger Martin Noponen, Klimatchef på Rainforest Alliance.

Här kan du läsa mer om projektet

Länk till utbildningsmaterialet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.