Ger Rainforest Alliance-certifiering resultat?

Rainforest Alliance Impacts Report publiceras vartannat år och sammanfattar effekten av Rainforest Alliances certifieringsprogram. Rapporten sammanställer resultatet från vetenskapliga studier publicerade efter 2015 samt data från revisionsrapporter mellan åren 2015 och 2017.

Rapporten visar att bönder på Rainforest Alliance-certifierade odlingar har högre produktivitet, mindre fattigdom samt i större utsträckning skyddar naturliga ekosystem jämfört med ocertifierade odlingar.

Fem insikter från rapporten

  1. Andelen Rainforest Alliance-certifierade banan-, te- och kaffeodlingar har ökat stadigt sedan 2015 medan antalet Rainforest Alliance-certifierade kakaoodlingar minskat något. Över 80 % av odlingar som är organiserade i grupper under ett certifikat är småskaliga odlare med jordbruk som är <2 ha. Stora odlingar (>50 ha) står för majoriteten av certifierade odlingar i Sydamerika samt stora delar av Asien.
  2. Rapporten visar att bönder på Rainforest Alliance-certifierade odlingar är bra på att skydda naturliga ekosystem i och omkring sin odling. Tre oberoende studier visar att Rainforest Alliance-certifiering bidrar till att skydda skog och öka den biologiska mångfalden.
  3. Rapporten visar att Rainforest Alliance-certifierade kaffe- och kakaoodlingar har högre hushållsinkomster och lägre andel fattigdom i jämförelse med icke-certifierade odlingar.
  4. Det finns förbättringspotential när det gäller att upprätta buffertzoner på småskaliga odlingar, vilket kan bero på att småskaliga odlare ofta har en begränsad yta att odla på.
  5. Revisionsrapporter visar att användning av de farligaste bekämpningsmedel minskar.

Kanske viktigast, så visar studien att Rainforest Alliance-certifierade odlingar som är certifierade under flera år följer en stadig utvecklingskurva mot mer hållbara jordbruksmetoder.

Klicka här för att läsa rapporten 2018 Rainforest Alliance Impacts Report – Partnership, Learning and Change.

En reaktion till “Ger Rainforest Alliance-certifiering resultat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.