Rainforest Alliance utsedd till Världsbankens partner i hållbart jordbruksprojekt

Rainforest Alliance har utsetts av Världsbankens klimatfond till verkställande aktör för skogs- och jordbruksprojekt i Mexiko. Initiativet går ut på att ge urbefolkningen fullt mandat att bestämma vilka åtgärder som bäst bidrar till att skapa förutsättningar för hållbart skogsbruk och att skydda landets utsatta skogsområden.

Rainforest Alliance kommer att arbeta med samhällen i fem mexikanska stater där avskogningstakten är särskilt hög. Fokus är att stärka småskaligt kaffe- och kakaoodlande genom klimatsmarta jordbruksmetoder över en femårsperiod. Målet är att förbättra försörjningsmöjligheterna för 2 500 personer och att utbilda 80 tekniker som fortsätter att stödja arbetet i samhällena även efter att projektet är slut.

Klicka här för att läsa mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.