Bildberättelser – rapportering

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord. Men vad berättar egentligen de bilder som vi på Rainforest Alliance publicerar i vår blogg? Vad fyller vilken funktion och varför? I dagens inlägg (<1000 ord) berättar vi om hur odlare dokumenterar arbetet på Rainforest Alliance-certifierade odlingar.

Rainforest Alliance arbetar utifrån devisen att hållbarhet är en resa snarare än en slutgiltig destination. Vi ställer därför krav på att bönder stegvis ska förbättra sin odling. För att få behålla en certifiering måste de kunna visa kontinuerliga framsteg, i linje med våra kriterier för bl.a. hållbart jordbruk. Här blir dokumentation ett viktig verktyg.

En Rainforest Alliance-certifierad odling måste dokumentera miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter av sin verksamhet. Det är viktigt för att säkerställa att arbetet går hand i hand med Rainforest Alliances standard, men ger också odlaren bättre kontroll av sin verksamhet. Dokumentationen hjälper odlare minska miljöpåverkan och öka produktivitet samt anpassa odlingen till klimatförändringar – det vi kallar klimatsmart jordbruk.

Genom certifiering får odlare bättre kontroll på sina utgifter, kan enklare identifiera förbättringsområden och få ökad resiliens. God dokumentation av den egna verksamheten är ofta en förutsättning för att få tillgång till krediter.

Planeringsprocessen omfattar fyra delar:

På sidan 29 i vår standard och framåt kan du läsa mer om Rainforest Alliances planeringsverktyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.