En uppdatering om sammanslagningen med UTZ

Sammanslagning med UTZ

Den legala sammanslagningen mellan UTZ och Rainforest Alliance förväntas vara klar till januari 2018. Då börjar också arbetet med att bygga en ny organisation – fortfarande under namnet Rainforest Alliance.

Men vad har bestämts hittills och hur påverkar det företagen vi samarbetar med?

Framtiden för UTZ- och Rainforest Alliances märkningar
Den gröna grodan kommer att bestå. Mer om vad som händer med UTZ-märkningen vet vi under början av nästa år. Det vi, med säkerhet, vet är att vi fortsätter att stärka och utveckla vårt arbete – nu med starkare muskler.

Ett nytt certifieringsprogram
Under 2019 presenterar vi vårt nya certifieringsprogram, vilket för samman det bästa ur UTZ och Rainforest Alliances system. Det kommer att innehålla en ny standard för producenter och ny ”chain of custody”. Prisstrukturen kommer till viss del att förändras samt policys kring märkning av certifierade varor. Företag som hittills har genomgått separata revisioner för UTZ och Rainforest Alliance-certifiering, kommer framöver endast att behöva genomgå en. Företag som köper in UTZ-certifierade produkter kommer kunna fortsätta att lämna in ansökningar för UTZ-märkning i minst tre år efter att det nya programmet lanseras under 2019.

UTZ och Rainforest Alliances certifieringsprogram fortsätter parallellt tills att det nya programmet lanseras. Detta innebär att UTZ-certifierade produkter endast kan säljas, köpas in och märkas med UTZ-märkningen. Varor från Rainforest Alliance-certifierade odlingar får endast märkas med vårt sigill. Det är med andra ord inte möjligt att köpa in UTZ-produkter och märka dem med Rainforest Alliances sigill under denna period. Företag behöver i dagsläget inte heller ändra på nuvarande märkning.

För mer information, besök https://www.rainforest-alliance.org/faqs/rainforest-utz-merger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.