Q&A Accountability Framework initiative: Del 2

En Q&A med Adrienne Stork, Senior Program Manager of Supply Chain Accountability, på Rainforest Alliance.

I vilket stadie befinner sig projektet i nu?
Styrgruppen har tagit fram ett första utkast som är öppet för allmänheten att tycka till om fram till 10 december 2017. Vi har nära dialog med företag för att försäkra oss om att vi tillför något som ger konkret värde för dem. Vi ser också till att innehållet i AFi går hand i hand med andra initiativ i tropiska områden. Parallellt har vi börjat instifta arbetsgrupper med expertis inom bl.a. verifiering och rapportering, som ska ansvara för att ta fram innehållet till AFi:s manualer. Under de kommande månaderna arbetar vi flitigt med att delta på olika seminarier och workshops för att både sprida AFi, liksom att fånga så mycket feedback som möjligt.

Vad är den största utmaningen med AFi och hur arbetar ni för att adressera den?
En stor utmaning är att säkerställa att ramverket inte bara kan användas av företagen, utan också stödja beslutsfattare och regeringar i producerande områden. Det är kritiskt att företag och samhällen kan arbeta tillsammans i sina åtaganden. Här förlitar vi oss mycket på expertisen som finns på regional nivå, vilka är med i och känner till lokala diskussioner och beslutsprocesser.

Besök accountability-framework.org för att ge feedback eller för att anmäla intresse om att få uppdateringar och nyhetsbrev, samt för att se vår eventkalender. För frågor, vänligen kontakta contact@accountability-framework.org.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.