Q&A Accountability Framework initiative: Del 1

Q n A
Adrienne Stork, Senior Program Manager of Supply Chain Accountability, på Rainforest Alliance

En Q&A med Adrienne Stork, Senior Program Manager of Supply Chain Accountability, på Rainforest Alliance.

Vad är the Accountability Frame initiative (AFi) och varför är det unikt?
AFi är ett sorts ramverk som ska guida företag att bättre förstå vilka verktyg och plattformar som kan hjälpa dem möta sina mål om minskad avskogning. Idag har hundratals företag skrivit under på att skydda våra ekosystem, människor och de samhällen som påverkas av hur bolagen producerar och levererar varor. New York Declaration of Forests och UN Sustainable Development Goals är två av de största ramverken. Men, trots att riktlinjerna i dessa ramverk syftar till att vägleda bolag att nå sina hållbarhetsmål, så är det ofta svårt för företagen att veta vilka verktyg som bäst kan hjälpa. Accountability Framework initiative har samlat ledande hållbarhetsorganisationer för att ta fram riktlinjer och god praxis som ska förenkla förståelsen för hur företag ska nå målet om att eliminera avskogning från sina leverantörskedjor.

Bakom AFi står organisationer som Greenpeace, World Resources Institute, WWF och Rainforest Alliance.

Hur skiljer sig AFi från certifieringar och standarder som redan finns?
Det är viktigt att poängtera att AFi inte är en certifiering eller standard – det ska heller inte ersätta befintliga. Kortfattat skulle man kunna se AFi som ett paraply som förtydligar vilka verktyg som uppfyller vilka behov, och hur dessa bäst hjälper företagen i sitt hållbarhetsarbete.

Vi samarbetar med plattformar som Consumer Goods Forum och Tropical Forest Alliance 2020 – med rapporteringsverktyg som Global Forest Watch, Carbon Disclosure Project och TRASE. Vi samarbetar också med ISEAL Alliance och dess medlemmar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.