En resa till kaffebyn Jardín

Colombia är ett av världens största kaffeproducerande länder och dess kaffe är känt för sin höga kvalitet. Medan kaffebönder i större utsträckning söker sig till karriärer i staden, stannar fortfarande många kvar på landsbygden. En av dessa är Francisco Javier Angel, som bor med sin familj i byn Jardín – cirka 20 mil nordväst om huvudstaden Bogotá.

I den här artikeln får vi följa med på en resa, där journalisten Gustave Axelson tar med oss till en plats där kaffe har en central plats i livet, och i vardagen. Vi får lära känna Francisco och hans idé om att odla samma bönor som hans farfar odlade för 100 år sedan.

“I see opportunity in coffee,” Mr. Angel told me through Mr. Hernández. That’s a bold statement, given that so many of his fellow coffee farmers throughout Colombia are abandoning farms, jumping off the roller coaster of coffee market prices for jobs in big cities. “It’s the tradition of this family,” Mr. Angel said. “It is what we do.”

Läs artikeln i NY Times här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.