UNESCO väljer Rainforest Alliances app för att visa möjligheter med digitalt lärande

Vi berättade nyligen att Rainforest Alliance har lanserat en app (The Farmer App) för att sprida klimatsmarta jordbruksmetoder.

UNESCO har nu valt ut “The Farmer App” bland 130 ansökningar från utvecklingsprojekt i 60 länder som fallstudie i projektet “Initiative for Literacy; Improved Livlihoods in a Digital World”. UNESCO kommer nämligen under nästa år att ta fram riktlinjer för hur man utvecklar inkluderande, digitala lösningar för lågutbildade ungdomar och vuxna – The Farmer App blir en av 15 “bästa praxis” i hur digitala plattformar kan förbättra läskunnighet och andra viktiga förutsättningar för förbättrade levnadsvillkor. Målgruppen för riktlinjerna är bl.a. regeringar som kan skapa politiska förutsättningar för ökade användningsområden för teknik samt leverantörer av digitala lösningar.

The Farmer App innehåller utbildningsmaterial, filmer, träningsmoduler inom t.ex. klimatsmart odling, skydd av biologisk mångfald, samt arbetarskydd och säkerhet. Appen kan nås i offlineläge för att bli tillgänglig för odlare även långt ute på landsbygden.

En reaktion till “UNESCO väljer Rainforest Alliances app för att visa möjligheter med digitalt lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.