Klimatet: viktigaste samhällsfrågan för unga 

Klimatet är viktigaste samhällsfrågan för unga mellan 16-25 visar undersökningen Klimatbarometern 2017.

I veckan presenterade Sifo Klimatbarometern 2017 på uppdrag av WWF. Sett till hela befolkningen kommer klimatfrågan först på en tredje plats av det som oroar mest – där militära konflikter och krig samt terrorism kommer på första och andra plats. Men bland den yngre generationen (16-25 år) är klimatfrågan nu den viktigaste samhällsfrågan. 60 % av unga tänker på klimatet och hur det kan påverka framtiden minst en gång i veckan.

Mer än var femte ung kvinna uppger i undersökningen att de är vegetarianer eller veganer, jämfört gruppen män 50+ där motsvarande siffra är tre procent.

”Matsvinnet måste minska kraftigt och köttkonsumtionen i Sverige behöver halveras. Drar vi ner på konsumtionen mår vi också bättre och håller oss friskare, samtidigt som det är bättre för klimatet och miljön”, säger Anna Richert, expert på hållbar mat på WWF, i en artikel på WWF:s svenska hemsida.

Den yngre generationen har också ett växande intresse för delningsekonomin. Enligt Klimatbarometern 2017 tror 37 % av 26-35-åringar att de i högre utsträckning kommer att hyra, låna eller dela tjänster och prylar de kommande åren – något som kan minska konsumtionen som i Sverige fortsätter att öka.

Läs mer om Klimatbarometern här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.