certifiering / Kakao / Standarder

Vad betyder egentligen certifieringen på chokladkakan?

Finns det fler sätt att säkerställa att kakaon är ansvarsfullt producerad? Foto: David Dudenhoefer, 2014

Finns det fler sätt att säkerställa att kakaon är ansvarsfullt producerad? Foto: David Dudenhoefer, 2014

I en nyligen publicerad artikel skriver miljöskribenten Robin Shreeves att “När det gäller choklad, måste hållbarhetsaspekten ta utgångpunkt i förhållandena på odlingen – både gällande miljö och arbetsvillkor.”

Hennes artikel tar sedan upp de mest vanliga certifieringar som konsumenter kan hitta på choklad och berättar kort vad som skiljer dem åt.

Rainforest Alliance är en av fyra oberoende tredjepartscertifieringar som Robin Shreeves beskriver. Medan flera chokladtillverkare startar sina egna hållbarhetsprogram menar Shreeves att tredjepartscertifiering generellt sett är mer pålitligt då de är opartiska och det inte finns intressekonflikter.

Läs hela artikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s