Ekonomi / Kaffe / Rapporter

Ny rapport om ekonomisk bärkraft för kaffe

Här torkas kaffebönorna på odling i Bastilla.

Här torkas kaffebönorna på odling i Bastilla.

I en nyligen publicerad rapport skriver International Coffee Organization (ICO) om kostnadsstrukturen för kaffeproduktionen, och ger rekommendationer om hur den ekonomiska bärkraften för kaffeproduktion kan förbättras.

Bland annat rekommenderas att:

– Det behövs moderna jordbruksmetoder som leder till produktivitetsförbättringar och som minskar riskerna kopplade till produktionen. Här nämns t.ex. effektivare användning av gödningsmedel. Detta ska ha positiv inverkan på den globala tillgången på kaffe och på så vis minska prisvolatiliteten.

– Jordbrukarna måste få tillgång riskhanteringsverktyg och att stärka motståndskraften för oundvikliga händelser kopplade till exempelvis väder och klimat.

Samtidigt nämns också att det fortfarande behövs mer forskning. En av de stora utmaningarna är datatillgänglighet.

Klicka här för att läsa hela rapporten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s