Så kan odlare tackla klimatförändringar

Klimatförändringar förändrar förutsättningar för bönder och ändrar i grunden hur jordbruken drivs och hanteras. Extrema väderförhållanden och förändrade växtperioder är exempel på några av de utmaningar som småskaliga odlare runt om i världen, och särskilt i tropikerna, står inför.

Mat och dryck vi konsumerar dagligen, som kaffe, bananer och kakao, odlas i dessa regioner och i många fall av just småskaliga bönder. Försörjningsmöjligheterna för dessa odlare, som befinner sig i frontlinjen av klimatförändringarna, hotas och många måste nu ställa om till klimatsmarta jordbruk.

I den här artikeln listas några av de åtgärder som bönderna bör göra för att ställa om sina jordbruk till att bli bättre anpassade för klimatförändringarnas effekter. Vattenbesparingsåtgärder och plantering av skuggträd är två insatser. Vilka de andra är läser du om här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.