Lär dig mer om skuggträd

För oss på Rainforest Alliance är det viktigt att föra producent och konsument närmare varandra. Kanske inte rent geografiskt, men kunskapsmässigt. Vi tror nämligen att ju mer du som konsument vet om produkterna du köper – desto mer medveten blir du i din konsumtion.

Den här utbildningsplattformen visar och förklarar grunderna i vad odlare behöver göra – från sociala till miljömässiga aspekter – i sitt arbete mot att bli eller upprätthålla en Rainforest Alliance-certifiering. Utbildningarna, som är i stil med ”så här går det till”, är även öppna för allmänheten och är ett utmärkt sätt att förstå mer om hur t.ex. kaffe, kakao och te odlas. Det är inga långa spelfilmer, utan kortfilmer som varvar powerpointpresentationer och rörligt material från odlingar runt om i världen.

Först ut vill vi introducera en kortfilm om skuggträd. Skuggträden fyller en rad viktiga funktion på odlingar. För det är inte bara vi människor som är i behov av skugga under tropikernas brännande sol. Klicka här för att komma till den virtuella träningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.