Nytt kaffesamarbete ska driva hållbarhetsfrågan

Kaffebranschens viktigaste intressenter har bildat Global Coffee Platform (GCP) – ett nytt initiativ med mål att skapa en gemensam hållbarhetsagenda och öka samarbetet mellan industrins olika parter. Samarbetet startades av 4C och IDH Sustainable Coffee Program och ska sätta kaffeodlaren i centrum, vilket på sikt ska gynna dennes familj, samhället där hon eller han bor och indirekt samtliga växande kafferegioner.

Med över 300 intresseorganisationer, däribland odlare och kaffebönder, hoppas GCP stärka engagemanget för hållbarhetsfrågor bland medlemmarna och därmed få till stånd fler investeringar och förbättrade försörjningsmöjligheter för jordbrukare och kaffeodlare. Rainforest Alliance stödjer initiativet genom att vara en av civilsamhällets företrädare och är på så vis en fortsatt stark drivkraft i att forma den framtida, globala kaffeindustrin.

Marcel_ClementRainforest Alliances representant i GCP:s styrelse, Marcel Clement, säger att ”förutom att förbättra försörjningen för miljontals kaffeodlare, vill vi genom den nya plattformen också minska branschens miljöpåverkan. Förhoppningen är att hela kaffesektorn ska beröras av en helt ny era av hållbarhet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.