6 bilder som visar att vår värld, är värd att kämpa för

earthday_SW

Idag firar vi ”Earth Day” för 45:e året i rad. Och på vilket sätt kan vi bättre hylla vår jord än att dela med oss av några av de makalösa bilder, tagna av naturfotografen David Yarrow? Hans bilder bevisar åter, att en värld i balans är värt att kämpa för.

Nedan ger David Yarrow också en kort summering av hur bilderna blev till.

”Jag ville fotografera en av bergsgorillorna rakt framifrån och få ögonkontakt eftersom jag misstänkte att ett sådant porträtt skulle bära mer känslor än en actionbild.”

”Det finns många delar i bilden som bidrar till dess styrka, som dammet lejonet har sparkat upp. Men mest av allt, är det lejonet i full flykt som är magnifik.”

one-foot-on-the-ground”Detta fotografi berättar en enkel historia: en mors medfödda instinkt att skydda sin unge i min närvaro.”

paternalism

”Det finns bara ca 1700 bengaliska tigrar kvar i Indien – en skrämmande nedgång. Att därför få se en far och son bada i samma pool i djungeln var statistiskt osannolik.”

the-jungle-book-stories-o

”För att få denna bild behövde jag komma mycket nära elefanten och fota från marken, med Kilimanjaro i bakgrunden. Tricket var att positionera oss inför en annalkande flock och krypa under jeepen för att skydda oss från en elefant som kände sig hotad.”

snow-patrol-david-yarrow

”Flodhästen är en extremt farligt djur – de dödar 3000 personer per år i Afrika. Detta är så nära som jag vågade komma en skyddande förälder, särskilt när jag var i vattnet. Bilden togs bara 20 minuter innan jag var tvungen att lämna Zambezi för att bege mig hemåt. De tidigare dagarna hade inte gett någonting.”

no-nearer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.