Bevarande av Amazonas i Ecuador: Cuyabeno

Som en del av vårt projekt för hållbara landskap arbetar Rainforest Alliance för att bevara Cuyabeno Wildlife Reserve som är ett av Ecuadors ömtåligaste reservat med mycket rik biologisk mångfald. I samarbete med lokala aktörer har vi skapat en ny modell för hållbar förvaltning av skyddade områden, vilken minskar de negativa effekterna av turismen, skyddar unika vilda arter och genererar hållbara ekonomiska alternativ för ursprungsbefolkningar inom reservatet.

Detta arbete är en del av ICAA, the Initiative for Conservation in the Andean Amazon (Initiativet för bevarande i Andiska Amazonas) – ett långsiktigt regionalt program skapat av USAID, United States Agency for International Development (USA:s agentur för internationell utveckling). Programmet sammanför mer än 30 lokala och internationella partnerorganisationer för bevarandet av biomerna (vegetationsområdena) i Ecuador, Colombia och Peru.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.