Möt mannen bakom Halloweenchokladen!

Den här veckan firas Halloween och många barn och unga klär ut sig och hotar med bus om de inte får godis. Har du någonsin undrat vem som odlar kakaon i en chokladkaka som är märkt med Rainforest Alliance groda? Här är en av dem: Adrien Koffi Kouadio, som äger en kakaofarm i Paul Kru i Elfenbenskusten. För Adrien är kakaoodling en livsstil som har sin grund i familjetraditioner som sträcker sig tillbaka flera generationer. Det mesta av vår kakao odlas av bönder som han, på små bitar mark i Västafrika och Asien, samt i Central- och Sydamerika.

I världen finns fem miljoner kakaoodlare som är småföretagare. Förutom att många av dem kämpar under svåra ekonomiska omständigheter måste de också hantera klimatförändringar i form av varmare temperaturer, oförutsägbart regn och förändrade växtsäsonger.

Omfattande utbildning i effektiva och hållbara jordbruksmetoder är nyckeln till att stoppa den destruktiva spiralen av fattigdom och avskogning.

Likt många andra kakaoodlare hade Adrien aldrig smakat en färdig chokladkaka innan han gjorde en resa från sin Rainforest Alliance-certifierade gård, via en chokladfabrik och slutligen till ett snabbköp i London!

Fler Halloweentips här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.