Föreställ dig livet utan kaffe!

Du snubblar ut i köket med halvslutna ögon och dimmig hjärna. Förmiddagssolen är så stark att det gör ont. Du vill inte få ögonkontakt med någon förrän du har fått chansen att mala dina kaffebönor – eftersom du inte kan tala. Inte riktigt än.

Så snart du känner den välbekanta doften från din bryggare väcks hoppet i ett hörn av din hjärna. Den första sippen väcker en känsla av lättnad. Den andra: spänning. Och strax därefter: lycksalig klarhet och ett leende.

Vad skulle du, och de hundratals miljoner andra kaffeberoende som finns där ute säga om vi berättade att din dyrbara morgonbrygd är i fara? Att kaffe är en bräcklig gröda som är ytterst sårbar för den globala uppvärmningen? Att jordbrukare i hela Latinamerika, Afrika och Asien kämpar med varmare temperaturer, torka och ändra växtsäsonger?

Vänta! Ingen panik! Vi kan göra mycket tillsammans för att stödja kaffeodlingarna, naturen och jordbrukarna. Här är grafik som vi visar bara för att försäkra oss om att du inte tar din morgonkopp java för given längre (klicka på bilden för att se den i full storlek):

Infografik om kaffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.