Fyra fantastiska framgångar för våra turismprogram under 2014

9101382376_705e0abd70_z

Turism, en av världens största industrier, skapar jobb för mer än 235 miljoner människor världen över och generar ungefär 9,2 procent av den globala BNP:n. Men medan det är en vital inkomstkälla för många utvecklingsländer, kan turismen också resultera i föroreningar, avskogning, ineffektivt energianvändande och kulturell exploatering. Här på Rainforest Alliance vill vi försäkra oss om att turism inte har en negativ inverkan på miljön eller på människorna som är beroende av turismen som levebröd. Här är några fantastiska framgångar från vårt turismprogram under 2014:

  • 774 turistföretag: Det totala antalet turistföretag i Latinamerika som vi har samarbetat med till och med slutet av 2014. Vi har hjälpt dem att ändra arbetsmetoder som skyddar miljön och stödjer lokalsamhällen.
  • 52 turistföretag: Det totala antalet turistföretag, i tio olika länder i Latinamerika, som har fått eller håller på att få Rainforest Alliance-certifieringen.
  • 151 turistföretag: Antalet samhällsbaserade turistföretag i Latinamerika som fick utbildning och teknisk assistans i bästa förvaltningspraxis från Rainforest Alliance.
  • 28 000 hushåll: Antalet hushåll som direkt drar nytta av vårt arbete för hållbar turism i Latinamerika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.