Vi är stolta över att skydda skogsmark och hjälpa samhällen

Foto: Hugo Lara
Foto: Hugo Lara

I slutet av 2014 förvaltades nästan 2 000 skogsverksamheter under Rainforest Alliances certifiering enligt Forest Stewardship Council® (FSC®). Dessa verksamheter täcker en sammanlagd yta av 41,3 miljoner hektar skogsmark över hela världen. Enbart under 2014 utökades våra områden med 2,1 miljoner hektar skogsmark och miljontals människor i skogssamhällen i 50 länder över hela världen drar i dag nytta av detta.

Rainforest Alliance förvaltar 21 procent av all FSC-certifierad skog i världen och är därmed den ledande FSC-certifieraren. År 2014 utfärdade vi också 1 700 spårbarhetscertifieringar under FSC i 77 länder.

Men det vi är riktigt stolta över är de fördelar som vårt skogsbruk innebär för skogssamhällena. År 2014 har vi hjälpt över 100 skogssamhällen i tio länder runt om i världen att förbättra skogsförvaltningen. Lokala företag har fått ökad kapacitet att marknadsföra hållbart avverkat timmer och icke-trävaror. Det har skapat fler arbetstillfällen samt bidragit till att försvara lokala markrättigheter och hålla skogens ekosystem friska och intakta. Summan pengar som skogssamhällena tjänade genom försäljning av skogsprodukter år 2014 (från både certifierade skogar och skogar i processen för certifiering) landade på 14 miljoner dollar.

Ta reda på mer om vårt arbete i skogsbruket här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.