Var i världen produceras hållbart te?

Vi är glada över hur mycket produktionen av hållbart te har ökat i världen, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Här är det aktuella läget av hur odlingen av te ser ut i världen.

Av de 18 länder där vi arbetar med teproducenter står afrikanska länder för sex av sju av de nationer som producerar mest Rainforest Alliance-certifierat te. Över 680 000 gårdar i Afrika är nu certifierade och i Kenya är vi stolta över att 96 procent av teproduktionen kommer från en Rainforest Alliance-certifierad odling.

Hållbara odlingsmetoder och utbildning har gett en dramatisk ökning av produktionen för många jordbrukare, särskilt i Kenya. Bättre avkastning, och samtidigt skydd av miljön.

Men det är som ofta inte helt problemfritt. Vissa bönder har upplevt en ökning av produktionen som i vissa fall har lett till en prissänkning. Och även om vi vet att konsumenterna efterfrågar hållbart producerat te måste vi att överbrygga klyftorna i försörjningskedjan och arbeta med företag och återförsäljare som kan leverera vad konsumenterna vill ha. Genom vårt arbete med Ethical Tea Partnership och initiativ som Tea2030 vi uppmanar teindustrin att anta utmaningen.

Länder som Indien och Turkiet leder vägen. Dessa länder har en hög inhemsk konsumtion av te, så det är viktigt att hållbara alternativ är tillgängliga för konsumenterna. Vårt arbete med Lipton i Turkiet och Typhoo i Indien har varit avgörande när det gäller att överbrygga klyftan mellan konsument och producent. Dessa företag kan leverera te som har producerats på ett sätt som skyddar miljön och livet för de lantarbetare som producerade det, till konsumenter i sitt eget land. Men det finns så mycket mer arbete att göra. För närvarande har mindre än 5% av Turkiets te Rainforest Alliance-certifiering och i Kina är det en halv procent.

I takt med att konsumenternas efterfrågan fortsätter att växa måste vi arbeta hårdare med att införa hållbara odlingsmetoder i alla länder och få odlare och företag att engagera sig i en hållbar framtid. Något som här på Rainforest Alliance tror vi är fullt möjligt.

Här är siffror för hur produktionen av Rainforest Alliance-certifierat te produktion ser ut på en global nivå:

Hållbar teproduktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.