Välkommen till seminarium om kaffe och klimat

Skärmavbild 2015-06-22 kl. 16.21.32

Vår tillgång till kaffe är hotat av klimatförändringar. Kaffeproduktion kan vara en del av problemet eller en del av lösningen. På seminariet i Göteborg 8 september har du chansen att lyssna när experter diskuterar utmaningar och möjliga lösningar.

Kaffe, avskogning och klimatförändringar hänger ihop. Vill du veta mer om hur, missa då inte seminariet där forskare, organisationer och företagare diskuterar problem och lösningar. Martin Persson, professor vid Chalmers tekniska högskola kommer att berätta om vad som driver avskogning och hur det i sin tur påverkar klimat och biodiversitet. Fokus kommer att ligga på handel med jordbruksprodukter och diskussionen berör hur certifiering kan förhindra avskogning.

Från Rainforest Alliance deltar Martin Noponen, ansvarig för vårt klimatprogram. Han kommer att presentera hur certifiering kan vara ett redskap för klimatsmart odling på landskapsnivå och ge exempel på hur Rainforest Alliance jobbar för att hjälpa odlare att anpassa sig till klimatförändringar samt hur vi jobbar för att motverka drivkrafter för avskogning. Läs mer några av de projekt som Martin Noponen är involverad i här och här.

Eva Eriksson, hållbarhetschef på Löfbergs och Maria Klint, planeringsledare hållbar konsumtion Göteborgs stad, medverkar i en paneldebatt. Moderator för diskussionerna är Jan Westin, vetenskaplig ledare och zoolog på Universeum.

Platsen för seminariet Coffee, climate and deforestration är Universeums hörsal, 8 september klockan 15.00-16.30. Anmälan till ramiro.fuentes@universeum.se

5937230602_327ca3bec2_z

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.