Hur Rainforest Alliance minskar användningen av bekämpningsmedel

Konventionella bekämpningsmedel är ett problem som världen över utsätter arbetare och miljö för risker. Problemet förvärras av det faktum att säkerhetsrutinerna kring användandet ofta är otillräckliga eller inte följs. Utvecklingsländerna står bara för 25 procent av världens förbrukning av bekämpningsmedel. Trots det sker 99 procent av alla dödsolyckor relaterade till bekämpningsmedel i just dessa länder.

När bekämpningsmedel används ska skyltar tydligt visa när det är tillåtet att gå in på odlingen igen.
När bekämpningsmedel används ska skyltar tydligt visa när det är tillåtet att gå in på odlingen igen.

Rainforest Alliance program uppmanar till att använda samordnad skadedjurskontroll (så kallad IPM, Integrated Pest Management) som utnyttjar naturens egna försvarsmekanismer. Rainforest Alliance-certifierade odlingar har tillåtelse att använda vissa kemikalier, men bara enligt strikta metoder som utformats för att skydda människor, djurliv och ekosystem. Odlare som samarbetar med Rainforest Alliance måste också slå vakt om hälsan hos sina anställda och deras familjer. De ska även ta ansvar i de samhällen där de verkar.

Den brittiska grenen av organisationen Pesticide Action Network utvärderade bestämmelser om bekämpningsmedel hos alla befintliga certifieringssystem, läs deras rapport här. Rainforest Alliance kom på delad första plats och ansågs vara den organisation som hade mest detaljerade krav på hälsoskydd.

I skriften  Användning av bekämpningsmedel på Rainforest Alliance-certifierade™ odlingar finns mer detaljerad information om hur Rainforest Alliance arbetar för att minska användningen av bekämpningsmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.