Hur ska vi finansiera en globalt hållbar utveckling?

I Philanthropy News Digest diskuterar Rainforest Alliance president Tensie Whelan finansieringens betydelse för en hållbar utveckling av småskaligt lantbruk.

tensie-cocoa-beans

Mer än två miljarder människor lever på 500 miljoner småskaliga jordbruk. Dessa småskaliga odlare är beroende av den egna odlingen för sin försörjning. Den produktiva marken på lantbruk är ofta runt två hektar och levererar för det mesta skördar som är mycket mindre än dess potential. Brist på kunskap och på krediter som behövs för att införa förbättrade jordbruksmetoder är två anledningar.

Den globala efterfrågan på krediter från småskaliga odlare beräknas till nästan 500 miljarder USD. Även om sociala långivare gör ett stort och viktigt arbete i att erbjuda lån till jordbrukare, cirka 350 miljoner USD, som inte kvalificerar sig för traditionella kommersiella lån möter de bara en liten del av efterfrågan.

Idag står miljontals småbrukare utan krediter. Det hindrar dem från att investera i och utveckla sina verksamheter, vilket stoppar ekonomisk utveckling och försvårar miljöarbete och sociala förbättringar. Det är inte troligt att traditionella biståndsmyndigheter kan minska detta problem tillräckligt snabbt. En snabbare lösning kan vara att uppmana traditionella långivare att förändra sina regler och rutiner för kreditgivning…
Fortsätt att läsa hela artikeln på Philanthropy News Digest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.