Rainforest Alliance-certifierade kaffeodlare förbättrar hälsan i vattendrag

För att en odling ska bli Rainforest Alliance-certifierad krävs ofta omfattande förändringar och investeringar.

I denna film berättar kaffeodlaren Victor Manuel Rodriguez om några av de förändringar han har gjort för att hans kaffeodling ska bli Rainforest Alliance-certifierad. Flera av Victor Manuels grannar har också blivit Rainforest Alliance-certifierade och de ser att deras gemensamma förändringar har gjort att deras lokala vattendrag inte längre är förorenade.

Den som är intresserad av mer detaljerad information om effekterna av Rainforest Alliance arbete med kaffeodlare kan läsa rapporten Impacts or Rainforest Alliance certifications on coffee farms in Colombia.

DSC05725Rapporten baseras på fyra studier som det Colombianska forskningsinstitutet Cenicafe har utfört. Cenicafe har utvärderat Rainforest Alliance-certifieringens effekter på vattenkvalitet, jordkvalitet, odlarnas försörjning samt förekomsten av trädlevande däggdjur. Studien visar bland annat att de förändrade jordbruksmetoder Rainforest Alliance-certifierade odlare använder avsevärt förbättrar vattenkvalitén. Studien har finansierats av bland annat UNEP, GEF och Zurich Foundation.

Rainforest Alliance utvärderar löpande effekterna av sitt arbete. På Rainforest Alliance webbplats kan du hitta fler rapporter samt en förteckning av pågående och nyligen slutförda forskningsstudier.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.