Film om vaniljodlingar på Madagaskar

6243617647_ebdb70d005_z

Rainforest Alliance arbetar med många olika tropiska grödor.  Merparten av världens vanilj kommer från Madagaskar. På de norra delen av ön växer vanilj av mycket hög kvalitet. Filmen visar hur Rainforest Alliance arbetar med människorna regionen för att ställa om till hållbara odlingsmetoder.

Madagaskar har ett unikt djurliv men många av de kvarvarande skogarna är starkt hotade, främst av jordbruk. Genom att sprida agroforestry ökar bland annat odlingarnas motståndskraft mot torka. På de branta sluttningarna där det tidigare växte träd är erosion ett stort problem och odlarna planterar därför tåliga grässorter och träd för att hindra erosion och förbättra jordkvalitén.

– Det är viktigt att bybor ser värdet av de kvarvarande skogarna, att de skyddar och restaurerar ekosystem kring sina odlingar och att de inte låter sina odlingar expandera på de kvarvarande skogarnas bekostnad, säger Noah Jackson från Rainforest Alliance som har gjort filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.