Rainforest Alliance gör film för att rekrytera fler kakaoodlare

Adrien Koffi Kouadio är huvudpersonen i Rainforest Alliance senaste film ”The man behind your chocolate”. Filmen, som är finalist i 2014 New York Festivals World’s Best TV & Films™, visar Adriens liv på landsbygden i Elfenbenskusten och ger en fartfylld bild av livet som kakaoodlare.

Adrien Kouadio Koffi tillsammans med sin fru Marie-Lor och deras barn.
Adrien Kouadio Koffi tillsammans med sin fru Marie-Lor och deras barn.

Rainforest Alliance producerar nu en ny film för att locka fler kakaoodlare att ställa om till hållbara jordbruksmetoder och arbeta för att Rainforest Alliance-certifiera sina odlingar. I den nya filmen visas kakaons väg från odling till chokladkaka genom Adriens ögon.

Tidigare i år besökte Adrien London för att filma de sista stegen av hans kakaobönors resa genom chokladfabriken, vidare till butikshyllan och slutligen till konsumenten. Resan till London var ett minne för livet för Adrien och det var första gången som han lämnade sin region och sitt land.

Trots att Adrien odlat kakao i hela sitt liv visste han inte vad som hände med bönorna när de lämnat hans odling. Faktum är att innan Adrien deltog i filmprojektet hade han hade aldrig ens smakat en chokladkaka!

Allt för många producenter av tropiska grödor är omedvetna om vad som händer med deras skördar. Genom Adriens resa vill vi visa producenter världen över att de är en del av en global rörelse för att göra produktion av varor och tjänster mer hållbara. Och att deras ansträngningar och omställningsarbete uppskattas långt utanför den egna byn.

 

Tack vare åtaganden från ledande varumärken som Mars, Unilever, Kraft och Hershey har Rainforest Alliance certifieringsarbete i Elfenbenskusten haft en mycket stor tillväxt . Under de senaste sex åren har 85 000 ivorianska kakaoodlingar, mer än en 410 000 hektar, blivit Rainforest Alliance-certifierade. En studie 2012 visade att nettoresultatet på dessa gårdar var 291 procent högre än på icke-certifierade gårdar. Företag inser nu att miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet är avgörande för att säkra den globala tillgången på kakao och att Rainforest Alliance-certifiering kan bidra till att uppnå dessa mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.