Två nya organisationer blir medlemmar i Sustainable Agriculture Network

Brittiska The Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) och Centre d’Etudes, Formation, Conseils et Audit (CEFCA) från Elfenbenskusten har blivit medlemmar i Sustainable Agriculture Network (SAN). SAN är ett nätverk av miljöorganisationer som äger och utvecklar den standard/regelverk som används vid Rainforest Alliance-certifiering.

CEFC’s arbete i Elfenbenskusten och RSPB’s arbete i Storbritannien och i tropikerna ligger helt i linje med SAN:s vision att utveckla produktiva och effektiva jordbruk, skydda den biologiska mångfalden och skapa långsiktigt hållbara försörjningsmöjligheter.

melanie-bayo-avec-des-producteurs
Melanie Bayo president för CFCA har ansvarat för Rainforest Alliance arbete med kakaoodlare Unesco världsarvet Tai National Park  i Elfenbenskusten.

CEFCA är en NGO som grundades 2010 och har som huvudsaklig inriktning att bidra till en hållbar utveckling i samhällen på landsbygden.

– Vi har tidigare samarbetet med Rainforest Alliance. I två år har vi tillsammans med den tyska biståndsmyndigheten GIZ, OiPr som ansvarar för Elfenbenskustens Nationalparker, Wild Schimpans Foundation och företaget Barry Callebaut, drivit ett projekt ett projekt för att bevara Tai nationalpark – världsarv av Unesco. Över 2500 kakaoodlare har deltagit i det arbetet, säger Melanie Bayo som är president för CEFCA.

RSPB är en av de ledande organisationerna för skydd av fåglar och djurliv i Storbritannien och i tropikerna. RSPB har över en miljon medlemmar och arbetar både direkt med jordbrukare i tropikerna för att bevara livsmiljöer i odlingslandskapen och med att påverka beslutsfattare för att skydda, restaurera och bevara viktiga naturområden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.