Film / Kakao

Bakom kulisserna hos en kakaoodlare i Elfenbenskusten

Tack vare åtaganden från företag som Mondelez, Mars, Unilever och Hershey har Rainforest Alliance arbete med kakaoodlare i Elfenbenskusten vuxit mycket snabbt. Under de senaste sex åren har 85 000 kakaoodlingar, som täcker 410 000 hektar, blivit Rainforest Alliance-certifierade.

I denna film kan ni träffa Adrien Koffi Kouadio, en fyrabarnsfar från byn Paul Kru i Elfenbenskusten, och få en fartfylld inblick i hans liv som kakaoodlare. Adrien har tack vare förbättrade odlingsmetoder ökat kvalitén på sin kakao och tjänar i dag mer pengar.

En studie från 2012 visade att nettoinkomsten för odlingar i Elfenbenskusten var 291 procent högre än för icke certifierade odlingar. Företag inser att ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet är en förutsättning för en långsiktig global tillgång av kakao och att Rainforest Alliance-certifiering kan vara ett sätt att nå dessa mål.

One thought on “Bakom kulisserna hos en kakaoodlare i Elfenbenskusten

  1. Ping: Rainforest Alliance gör film för att rekrytera fler kakaoodlare | The Frog Blog Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s