Effekter av vårt arbete – Lokal ekonomisk utveckling

er-econ-local-slideFör att en verksamhet ska nå långsiktig hållbarhet och ekonomisk bärkraft krävs att även samhället runt omkring drar nytta av arbetet. Därför är våra metoder framtagna för att ge skjuts åt hela den lokala marknadens ekonomiska utveckling.

Hållbara företag köper lokala varor och tjänster, anställer lokalt, erbjuder utbildning och genomför andra projekt för att nå ut i samhället, vilket bidrar till att skapa jobbtillfällen och främjar den lokala ekonomiska tillväxten. Samhällets ekonomiska framgångar skapar i sin tur en sundare ekonomisk miljö som hjälper ansvarstagande företag att nå ännu högre.

Hållbar turism driver den lokala utvecklingen framåt

När forskare spårade pengarna från fem hållbara turistanläggningar i Granada, Nicaragua, såg man att för varje dollar turisterna spenderade på dessa anläggningar, spenderades ytterligare 1,58 dollar på andra håll i stan (engelska). Detta fick effekter för nästan samtliga sektorer i Granadas ekonomi och genererade dessutom betydande skatteintäkter. Undersökningen visade också att 96 procent av företagets anställda var lokal arbetskraft och 34 procent av leverantörsutgifterna gick till lokala företag.

Certifierade skogsbruk gynnar närmiljön

Staten Pennsylvanias 890 000 hektar skogsmark har varit FSC/Rainforest Alliance-certifierad sedan 1998. Under 2011 avverkade skogsvårdsmyndigheten 4 850 hektar hållbarhetsmärkt timmer, vilket motsvarar ett värde av ungefär 26 miljoner USD. Det avverkade timret genererade råvaror för cirka 425 miljoner USD1 till den privata sektorn, till stöd både för lokala arbetstillfällen och lokal industri.

Kooperativa skogsbruk stärker ekonomin och skapar arbetstillfällen

När orkanen Felix 2007 ödelagt stora delar av norra Nicaragua, påbörjade Rainforest Alliance ett arbete tillsammans med 30 lokala grupper (engelska). Projektet engagerade totalt över 2 000 personer och resulterade i sju nya skogsbrukskooperativ. Samtliga arbetar hållbart och skapar arbetstillfällen för byinvånarna. Rainforest Alliance hjälpte även till med inköp av utrustning och utbildade kooperativens medlemmar i värdeökande bearbetning, för att öka intäkterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.