Effekter av vårt arbete – Samhällsengagemang

social-community-slidev2

Förutom våra ansträngningar för att skydda arbetare och deras familjer syftar våra program också till att trygga och förbättra livet för människorna i det omgivande samhället. Företagen vi arbetar med måste hålla allmänna konsultationer med alla intressenter som kan komma att påverkas av deras beslut.

Förutom att det förhindrar att människor kommer till skada har vårt arbete också haft många positiva sidoeffekter. Det har ökat inkomsterna och skapat jobb i samhället, inspirerat grannarna till att vårda sina naturresurser och gjort att barnen fått utbildning i vikten av ett hållbart samhälle.

Hållbar turism ökar efterfrågan på lokal arbetskraft och lokala inköp

  • Fjorton företag i fem länder deltar i vårt program för hållbar turism. Samtliga har anställt människor från trakten och köpt in produkter från lokala små- och mellanstora företag. 79 procent sade (engelska) att samhällsinvånarna visade dem mer respekt och samarbetade mer med dem på grund av det.
  • De hotell som samarbetar med oss i Sarapiquí-regionen i Costa Rica har aktivt engagerat (engelska) sig i det lokala samhället på olika sätt. Bland annat sponsrade de en marknad där lokala företag och hantverkare kunde sälja sina produkter och interagera med hotellbesökare och personal.

FSC-certifierade skogsföretag konsulterar sina infödda grannar

I en omfattande studie (engelska) av tre stora FSC-certifierade skogsföretag1 som verkade i skogar i norra Kanada fann forskarna att FSC-certifiering:

  • Hjälpte till att stärka konsultationsprocessen och garanterade att ursprungsbefolkningens behov togs med i beräkningen innan verksamheten blev certifierad
  • Ökade medvetenheten hos företagsrepresentanterna om frågor som rörde ursprungsbefolkningen och spelade en viktig roll för att identifiera svagheter i företagens relation med dessa folkgrupper
  • Förbättrade ursprungsbefolkningens ekonomiska resurser och ledde till att formella överenskommelser tecknades mellan parterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.