Framgångsrikt klimatarbete bland kaffeodlare i Oaxaca, Mexiko

5486205140_109d916731_z

Klimatförändringar utgör ett allt större hot för kaffeodlare. Varmare klimat och förändrade nederbördsmönster ökar risken för angrepp av skadedjur och svampar och påverkar både den känsliga arabicabönans kvalité och skördarnas storlek.

I Oaxaca området på Mexikos västkust har boskapsskötsel lett till omfattande avskogning. Tillsammans med tre lokala organisationer arbetar Rainforest Alliance tillsammans med kaffeodlare i ett nyskapande projekt för att återplantera och restaurera skadade skogsområden och anpassa kaffeodlingarna till ett förändrat klimat.

Filmen visar också hur odlarna har möjlighet att sälja utsläppsrätter motsvarande den mängd kol som de nyplanterade träden tar upp ur atmosfären. På så vis skapas ytterligare en intäktskälla för odlarna.

En längre version av filmen finns här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.