Film / Kaffe / Klimat

Klimatsmarta kaffeodlingar i Uganda

Som många andra odlare påverkas kaffeodlare vid Mount Elgon i Uganda av klimatförändringar. Ökade angrepp av skadeinsekter och minskade skördar är två exempel. Videon visar hur Rainforest Alliance i samarbete med det brittiska familjeföretaget Taylors of Harrogate utbildat kaffeodlare att anpassa sina odlingar till ett varmare klimat. Bland annat planteras högväxande träd i odlingen, så kallad agroforestry. Skuggträden sänker temperaturen, motverkar erosion och ökar inlagringen av kol, kväve och vatten i marken. Projektet har finansierats av bland annat engelska Department for International Development (DFID).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s