Hur grodan hjälper miljö och djurliv

I takt med att världens befolkning växer och de tillgängliga naturresurserna krymper räcker inte nya nationalparker och naturskyddsområden för att lösa problem med skogsskövling och skydd av arter. Rainforest Alliances syn på miljövård utgår från tanken att ekonomisk bärkraft är en avgörande faktor i hållbarhetsekvationen. Ett företag som inte går runt ekonomiskt kan heller inte generera sociala eller miljömässiga fördelar i ett längre perspektiv.

De jordbruk, skogsbruk och turistföretag som Rainforest Alliance arbetar med är integrerade delar av lanskapet. De spelar en avgörande roll för att bevara skogar förebygga erosion, skydda vattendrag och jordar och för att skapa livsmiljöer för djurlivet. Verksamheter som arbetar med hållbarhet kan tillsammans med sina grannar skapa en blomstrande mosaik som stärker lokala ekosystem, djurliv och människor. I bildspelet nedan visar vi hur Rainforest Alliance gröna groda hjälper djurliv och miljö.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.