Certifiering ökar småskaliga odlares tillgång till krediter

5576878963_6494a15222_zEnligt flera ledande experter som FN:s miljöprogram spelar småskaliga odlare en viktig roll för att öka livsmedelssäkerheten och för att minska fattigdomen. I Afrika söder om Sahara och i södra Asien producerar 500 miljoner småskaliga odlare 80 procent av den mat som konsumeras. I takt med att befolkningen växer kommer deras roll att bli ännu viktigare.

Trots att småskaliga jordbruk ofta utgör ryggraden i den lokala ekonomin fungerar de flesta sämre än vad det borde göra. Brist på kapital och krediter hindrar investeringar som krävs för att förbättra odlingars lönsamhet och för att ställa om till hållbara jordbruksmetoder. En ny studie av småskaliga odlare i Colombia och Peru visar att Rainforest Alliance-certifierade jordbruk har bättre tillgång till krediter jämfört med ocertifierade.  Nedan kan du läsa studiens viktigaste slutsatser.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.