Rainforest Alliance och Nespresso vidareutvecklar tioårigt samarbete

Rainforest Alliance har i tio år samarbetat med Nespresso för att hjälpa odlare att producera hållbart odlat kaffe av hög kvalitet. Rainforest Alliance och Sustainable Agriculture Network har tillsammans med Nespresso utvecklat AAA-programmet som hjälper odlarna att förbättra sina odlingsmetoder och skydda lokala naturresurser som de är beroende av.

Edgar Fernandez kaffeodlare som deltar i AAA-programmet

Idag deltar över 56 000 odlare i AAA-programet och allt fler av odlarna når Sustainable Agriculture Network’s (SAN) kriterier och kan därmed Rainforest Alliance-certifiera sina odlingar.

Odlarna som deltar i programmet har upplevt stora förbättringar inom olika områden. En ny studie, utförd av den colombianska organisationen CRECE, visar bland annat att odlare i AAA-programmet hade 87,4 procent högre nettoinkomst än kontrollgruppen som inte deltog i programmet.

Rapporten visar också att ”Nespresso-odlarna” i större utsträckning har infört rening av avloppsvatten och metoder för att förbättra jordkvalitén. AAA-odlarna återvann 50 procent mer jämfört med odlare som inte hade utbildats av Rainforest Alliance.

AAA-programmets framgång visar på betydelsen av ett holistiskt synsätt på hur jordbruk bedrivs. De sociala, miljömässiga och ekonomiska utmaningar som finns i odlingsländerna är sammanvävda och därför måste också lösningarna vara det.

När 10-års jubileumet firades i Paris lanserades Nespresso en rådgivande kommitté för hållbarhet där bland annat Rainforest Alliance president Tensie Whelan och Rainforest Alliance grundare och ordförande Daniel Katz är medlemmar.

tensie-panel-with-george-clooney
Vid lanseringen av Nespressos rådgivande kommitté för hållbarhet berättade Tensie Whelan, Rainforest Alliance president, om Rainforest Alliance positiva effekter för kaffeodlare.

I Paris tillkännagavs också ett utökat samarbete mellan Nespresso, Rainforest Alliance och Pur Project för att främja omfattande nyplantering av inhemska träd i de områden där AAA-programmet verkar. Samarbetet innefattar också en utveckling av agroforestry så att odlare kan diversifiera sina inkomster och förbättra sin motståndskraft mot klimatförändringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.