Alexander Hessler, en ung miljökämpe

Att öka medvetenheten och kunskapen om den biologiska mångfaldens betydelse hos ungdomar är viktigt. Därför har Rainforest Alliance tagit fram en engelskspråkig läroplan och material för elever och lärare i skolor, från förskola till årskurs åtta. Materialet finns tillgängligt kostnadsfritt på Rainforest Alliance webbplats.

alex-with-presentation-posterSvenska Alexander Hessler ska börja sjätteklass på den internationella skolan i Frankfurt. I sex veckor studerade han regnskogarnas betydelse för den globala miljön. Vid skolavslutningen presenterade han sitt arbete för sina skolkamrater och föräldrar där han visade hur konsumenter kan hjälpa till att skydda skogar genom att välja certifierade produkter.

– Certifiering är viktigt eftersom det gör att konsumenter vet var produkterna kommer ifrån och att skogarna har skötts på ett ansvarsfullt sätt, säger Alexander Hessler.

Det finns ett växande intresse för Rainforest Alliance program för miljöutbildning och under 2012 utbildade Rainforest Alliance 996 lärare som undervisade 13 800 elever i USA, Guatemala, Ghana och Mexico.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.