Agroforestry – en hållbar framtid för befolkningen i Manu, Peru

I Manu i Peuranska Amazonas har Reynaldo Ochocha vigt sitt liv åt att leva i balans med naturen. Han är en drivande kraft för att hjälpa odlare i regionen att ställa om till agroforestry. Agroforestry innebär att träd planteras i kombination med andra grödor. Det är en odlingsmetod med en rad fördelar, bland annat skyddar träden odlingarna mot effekterna av klimatförändringar, sänker temperaturen i odlingarna, minskar erosionen och förbättrar jordkvalitén. Odlingarna kan bilda gröna korridorer mellan orörda skogsområden och skapar livsmiljöer i odlingslandskapet.

I videon reflekterar Reynaldo hur utvecklingen i regionen har sett ut. Från inflyttning, ohållbart lantbruk och skogsskövling till insikten om trädens betydelse för framtiden och om hur allting, oavsett om det är en idé eller ett träd, börjar som ett frö.

Sedan 2008 driver Reynaldo ett projekt där han hjälper familjer att anlägga trädgårdar för att odla sina egna grönsaker. Det har inte bara förbättrat tillgången på näringsriktig mat utan även förbättrat ekonomin då familjerna har kunna sälja överskottet från sina odlingar. Reynaldo har startat över 350 trädgårdsodlingar och planterat över 30 000 träd.

Reynaldo arbetar med Crees-stiftelsen som har samarbetat med Rainforest Alliance sedan 2011. Crees-stiftelsen är baserad i Manu Learning Center som är en Rainforest Alliance-verifierad eko-turismanläggning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.