Ny rapport: Sammanställning av 25 års arbete

 

 

 

 

 

 

 

 

Rainforest Alliance firar 25 år i år. För att visa det genomslag som Rainforest Alliance arbete har haft på marken har rapporten Protecting Our Planet: Redesigning Land-Use and Business Practices tagits fram.

Rapporten är en sammanställning av många studier som visar på den effekt som vårt arbete har haft inom miljö, sociala förhållanden och ekonomi för verksamheter inom jordbruk, skogsbruk och turism. I rapporten finns mängder med exempel; allt från hur populationen av stora apor är högre inom FSC-certifierade skogar i Gabon jämfört med konventionellt brukade skogar, till hur kaffeodlare i Colombia genom förändrade jordbruksmetoder förbättrat vattenkvalitén i vattendrag och skapat rikare fauna och flora runt och i sina odlingar.  Rapporten visar också att jordbruk, skogsbruk och turistföretag som anammar Rainforest Alliance metoder för en hållbarutveckling ser påtagliga förbättringar inom ekonomi och sociala faktorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.